Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zrinka Ljutić sjajnom vožnjom došla na korak od postolja

Skijaška sezona za skijašice nastavljena je veleslalomom u slovačkoj Jasni. Zrinka Ljutić je upisala najbolji rezultat sezone te je završila na sjajnom četvrtom mjestu.

Ljutić je u prvoj vožnji krenula s brojem 12 te je završila na četvrtom mjestu s 2,61 sekunde zaostatka. Prvu vožnju je obilježio težak pad domaće predstavnice Petre Vlhove. Ona je završila u ogradi te je ostala nepomično ležati prije nego što je odvedena sa staze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka je zbog toga prekinuta na više od 20 minuta. Kada se utrka nastavila, skijašice su bile vidno opreznije što je rezultiralo neobično velikim zaostatcima. Tako je Ljutić sa zaostatkom koji bi inače bio ogroman, završila vožnju na sjajnom četvrtom mjestu.

Nakon prve vožnje vodila je Sara Hector s vremenom 1:10.18. Šveđanka je svoju vožnju odradila prije pada Vlhove te ju nakon toga nitko nije uspio stići. Relativno blizu Hector su Mikaela Shiffrin i Alice Robinson na drugom i trećem mjestu. Shiffrin je zaostajala točno sekundu, dok je Novozelanđanka imala zaostatak od 1,05 sekundi. Nakon toga je veliki skok do Ljutić koja je bila na 2,61 zaostatka za liderom.

Ljutić je sjajno odvezla i drugu vožnju te je u cilj ušla sa sedam stotinki ispred Thee Louise Stjernesund. S vodećeg mjesta ju je skinula Robinson koja je imala preveliku zalihu iz prve vožnje. Na kraju je Hector sačuvala ogromnu prednost iz prve vožnje, dok je druga ostala Shiffrin.

Unatoč tomu što joj je izmaklo postolje, Ljutić je došla do najboljeg rezultata ove sezone i može biti jako zadovoljna nastupom.

Komentari

Povezano