Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zrinski iz Jurjevca senzacionalno izbacio Kustošiju i prošao u 1. NL

Kustošija je prošli tjedan na domaćem terenu velikim preokretom ostvarila prednost od 2:1 ispred Zrinskog iz Jurjevca uoči uzvratne utakmice. U međuvremenu je Mikayil Faye za čak 5 milijuna eura otišao put Barcelone, a na ekipi Kustošije je bilo da izbore ostanak bez njega. S obzirom da u HNS-ovim propozicijama i dalje vrijedi pravilo gola u gostima, Zrinskom je za 1. NL bila dovoljna pobjeda od 1:0. To su i ostvarili i poslali Kustošiju u drugi rang.

Prvu ozbiljnu priliku na utakmici imali su gosti iz Zagreba. Šimun Grgić je vratio povratnu loptu za Marija Babića čiji je udarac u zadnji trenutak uspio blokirati Ivor Krešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je bila igrana po teškom vremenu koje je dosta utjecalo na kvalitetu susreta. U takvim okolnostima prilika više nije bilo te se s velikih ništa – ništa otišlo na predah.

U drugom dijelu Zrinski je poveo fanastičnim pogotkom. Patrick Pejić je izveo slobodni udarac s 20-ak metara i sjajno pogodio od grede za vodstvo domaćina. Taj rezultat vodio je Zrinski do povijesnog plasmana u drugi rang hrvatskog nogometa.

Nije to previše promijenilo stanje na travnjaku pa smo i dalje gledali dosadnu utakmicu bez puno prilika. Kustošija je po primljenom pogotku preuzela posjed, no bezuspješno.

Najbolju priliku za poravnanje Kustošija je imala u 82. minuti. Patrik Klančir je ubacio iz slobodnog udarca i pronašao samog Grgića. Grgićev udarac glavom je od poda otišao preko gola.

Dobru priliku propustio je i Moreno Vušković tri minute kasnije. Ovoga puta Klančir je ubacio iz kornera, a Vušković je pucao malo pored gola.

Zrinski je uspio izdržati do kraja i tako osigurati plasman u 1. NL. Kustošiju nije uspio spasiti ni Samir Toplak pa će tako iduće sezone igrati u trećem rangu hrvatskog nogometa. Velik je to uspjeh za klub iz mjesta s tek nešto više od 300 stanovnika.

Komentari

Povezano