Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zrinski pobjedom uhvatio vrh drugoligaške ljestvice

Do 11. kola Šibenik i Zrinski Jurjevac bili su izjednačeni na vrhu 1. Nogometne lige, no danas je s odigranom zadnjom utakmicom 12. kola Zrinski pobjedom nad Jarunom preskočio Šibenik koji je prekjučer remizirao s Vukovarom, te sad predvodi drugoligašku ljestvicu s dva boda viška nad prvim pratiteljem.

Rezime je to današnje borbene utakmice s čak deset žutih kartona i četrdeset prekršaja u kojoj je Zrinski gostovao kod Jaruna na stadion u Zaprešiću. Već na samom startu utakmice postavljen je konačan rezultat, Dominik Dogan zabio je u 17. minuti za 0:1 u poluvremenu u kojem je domaćin propustio uopće zapucati na vrata. Pogodak je stigao nakon kornera u kojem je Dogan neobjašnjivo ostao nečuvan na samom petercu, te glavom iz blizine pospremio loptu u mrežu. Napadaču Zrinskog bio je to 8. gol u ovoj sezoni, čime je preskočio veliko društvo koje ima po sedam golova (Tomislav Gudelj, Carlos Torres, Zinedin Mustedanagić, Törles Knöll) i zauzeo poziciju najboljeg strijelca lige!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogao je Zrinski povećati svoje vodstvo, a najbliže su stigli u drugom poluvremenu kada Ivijan Svržnjak silovitim udarcem gađa gredu. Mogao je i Jarun do izjednačenja, a dobre prilike promašili su Borna Bilobrk koji nije zabio u situaciji jedan-na-jedan, te Luka Dajčer koji nije iskoristio jedan let u prazno gostujućeg vratara Marina Stanića. Dajčer je sa samo nekoliko metara petom pokušao zabiti u praznu mrežu, no netko od igrača Zrinjskog zaustavio je loptu na samoj crti.

Zrinskom je ovo šesta uzastopna utakmica bez poraza, a zanimljivo kako su zadnji put izgubili sredinom rujna, i to od Orijenta koji je trenutno na samo dva boda od dna lige, te je zbog loših rezultata ceh platio i donedavni trener Fausto Budicin. Jarun je pak na drugoj strani rezultatskog spektra, jer bila im je ovo peta uzastopna utakmica bez pobjede, te čak treći uzastopni poraz na domaćem terenu. Ipak, trenutno zauzimaju 7. mjesto ljestvice s 14 bodova.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano