Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zrinski svladao Šibenik i pobjegao na vrhu 1. NL

Derbi 15. kola Supersport 1. NL odigran je u Gradskom vrtu. Tamo je lider prvenstva Zrinski Osječko 1664 dočekao drugu momčad lige Šibenik. Uoči utakmice Zrinski je imao pet pobjeda u nizu i dva boda prednosti ispred Šibenika. U tvrdoj utakmici bez puno prilika Zrinski je zasluženo slavio 2:0.

Utakmica je započela dosta dugim periodom ispitivanja snaga. Tako smo prvi udarac na susretu vidjeli tek na polovici prvog poluvremena, Miran Horvat je pucao izvana, ali lopta je išla ravno u Antonija Đakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda je u 29. minuti Zrinski poveo iz prve prave prilike. Dominik Dogan tada je još jednom pokazao o kakvom se igraču radi. Dobio je loptu na polovici gostiju, došao do nekih 18 metara i kroz dvojicu braniča pogodio u suprotni kut.

Prvo uzbuđenje pred golom domaćina vidjeli smo u 37. minuti. Ivan Božić se sjurio prema golu, ušao u 16 metara i onda jako loše zahvatio loptu koja je jedva došla do Marina Stanića.

Trener Šibenika Mario Carević reagirao je odmah na poluvremena. Robert Marijanović ušao je umjesto Ivana Roce koji je ostao u svlačionici.

No, nije to puno pomoglo i Zrinski je u 61. minuti udvostručio vodstvo. Patrick Pejić je dao loptu za Amara Pekarića. Pekarić je primio loptu na krilu, namjestio se na desnu nogu i sjajno pogodio suprotni kut za 2:0.

Mogao je Zrinski potvrditi pobjedu u 73. minuti. Išli su u kontru tri na tri, ali je ubačaj Brune Unušića završio u rukama Đakovića. Propala je tako odlična prilika za potpuno rješavanje pitanja pobjednika.

Pokušao je Šibenik pritisnuti do kraja utakmice, no nisu uspjeli stvoriti ništa konkretno. Zrinski je tako došao do šeste uzastopne pobjede kojom su se odvojili na pet bodova ispred Šibenika. Također, produljili su niz neporaženosti na devet utakmica. U idućem kolu Zrinski gostuje kod BSK-a, dok Šibenik dočekuje Orijent.

Komentari

Povezano