Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zrinjski u mostarskom derbiju razbio Velež

Siromašna nogometna srijeda nakon završetka reprezentativnih aktivnosti, a uoči novog nastavka ligaških natjecanja, ponudila nam je uvijek zanimljivi mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža, odigran kao zaostala utakmica odgođena u 3. kolu zbog europskih obveza Zrinjskog.

Zrinjski je u susret ušao na krilima dobre tradicije i četiri uzastopna slavlja nad svojim gradskim rivalom, uključujući i utakmicu finala BH Kupa odigranu u svibnju ove godine. Velež pak protiv Zrinjskog nije slavio još od 8. kolovoza 2020. na domaćem terenu, dok je posljednju i jedinu uopće pobjedu pod Bijelim brijegom Velež upisao 28. rujna 2011. godine s 3:0 za zelenim stolom zbog nereda koje su izazvale pristalice Zrinjskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom prvog poluvremena Zrinjski hrvatskog trenera Krunoslava Rendulića protiv Veleža također hrvatskog trenera Deana Klafurića je dominirao terenom i bio apsolutno bolja ekipa te zasluženo vodio s 3:0.

Pogotke za 1:0 i 2:0 su postigli Ćuže u 6. te Jakovljević u 36. minuti, dok je jedinu prijetnju Velež imao u 45. minuti i to nakon prekida u kojem je Haskić gađao glavom, a vratar Marić uz pomoć prečka sačuvao svoju mrežu netaknutom. Kad se već očekivao kraj poluvremena, Zrinjski je u posljednjoj akciji prvog dijela iz prekida zabio za 3:0, a ponovno je strijelac bio Slobodan Jakovljević, za veliko slavlje Plemića.

U drugom poluvremenu Zrinjski je odrađivao posao i imao prilike doći i na 4:0 te ostvariti najveću pobjedu nad gradskim rivalom u ogledima 21. stoljeća, no to u konačnici nije uspio, već je s ovih 3:0 izjednačio dosadašnju najveću pobjedu od 3:0 ostvarenu u Kupu BiH 19. listopada 2016. godine.

Kad bi se gledalo i razdoblje prije 2. svjetskog rata, Zrinjski je 3 puta slavio s 4 pogotka razlike, 1923. i 1928. pobjedivši Velež s 4:0, dok je 1931. rezultat bio 5:1.

Komentari

Povezano