Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zubac u pobjedi Clippersa ostvario rekord karijere

Los Angeles Clippersi Ivice Zubca i Dallas Mavericksi Luke Dončića od dolaska Slovenca redovno igraju utakmice doigravanja. Ovo im je treći put da se sastaju u playoffu, a svaki put su prednost domaćeg terena imali Clippersi. Mavericksi u ovoj seriji traže svoj prvi prolazak protiv momčadi iz Los Angelesa. U nedjelju navečer nisu pokazali kako bi ove godine ishod mogao biti drugačiji. Clippersi su odnijeli pobjedu sa 109:97.

Nekadašnji “lob city” je u prvu utakmicu ušao bez važne karike Kawhija Leonarda koji propušta susret zbog ozljede koljena. To nije ništa usporilo Clipperse. Oni su u prvoj četvrtini na krilima Zubca kojega obrana Dallasa nije mogla zaustaviti došli do veliko vodstva. Pokušavali su Daniel Gafford i Derrick Lively II, ali rješenje za Mostarca nisu pronašli. Zubac je nakon deset minuta igre došao do deset poena, a uz to je zabilježio i četiri skoka. Bio je to veliki pokazatelj kako bi večerašnja utakmica mogla donijeti povijesni uspjeh Zubca. Uz Jamesa Hardena bio je najzaslužniji za prednost od 12 razlike (34:22) nakon prve četvrtine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loš šut Dallasa s linije za tri poena (2/12), a izvrstan Clippersa (6/8) značio je i povećanje vodstva na startu druge četvrtine. Domaći su brzo došli do +18 što je primoralo Jasona Kidda da pozove minutu odmora. Nije se puno toga promijenilo. Dallasov šut se samo pogoršavao, jedino je postotak šuta kod domaćina pao pa su se Mavsi minimalno približili do sredine druge četvrtine. To približavanje trajalo je kratko. Hardenovih 20 poena sa stopostotnim šutom za tri dovelo je Clipperse na +22. Pri tom rezultatu je Harden prvi put promašio tricu.

Poluvrijeme je završilo s +26 za Clipperse (56:30), a momčad iz Dallasa zabila je samo osam! poena u drugoj četvrtini. Time su se smjestili na 17. mjesto u povijesti s najmanje zabijenih poena u jednoj četvrtini. Ovo je drugi put u povijesti da Dallas zabija samo osam poena, prošli put su toliko zabili San Antonio Spursima 2017.

Clippersi su u drugom poluvremenu došli do +29 što im je bila i najveća prednost na utakmici. Mavericksi su na krilima Dončića i Kyrieja Irvinga uspjeli malo smanjiti razliku te čak dva puta natjerati Tyronna Luea na reakciju s klupe kako stvari ipak ne bi izmakle kontroli. Treća četvrtina nije donijela nikakve velike promjene osim što je za Hrvatsku donijela novi rekord.

Ivica Zubac je s ubačenih 20 poena došao do rekorda karijere u doigravanju, dok je bio blizu rekorda karijere u skokovima, ali s njih 15 je ostao za jedan kratak od izjednačavanja svog i hrvatskog rekorda.

Posljednja četvrtina utakmice donijela je natruhe mogućeg preokreta momčadi iz Dallasa. Serijom 11:3 došli do -15 što je bio njihov najmanji zaostatak još od druge četvrtine. Došli su i do -10, ali to nije dovelo do velikog preokreta na koncu. Međutim, pokazalo se da su ekipe puno izjednačenije nego što je to izgledalo u prvom poluvremenu.

Utakmica je na kraju završila pobjedom Clippersa 109:97. Dončić i Irving će u idućoj utakmici trebati dobiti pomoć ostatka ekipe žele li prvi put doći do pobjede u seriji protiv Clippersa. Iduća utakmica je na rasporedu 24.4.

Komentari

Povezano