Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zverev nakon bitke s Alcarazom izborio polufinale Australian Opena

Nakon što su Novak Đoković i Jannik Sinner jučer izborili plasman u polufinale Australian Opena, a Daniil Medvedev rano jutros po hrvatskom vremenu, upravo smo doznali ime posljednjeg polufinalista. Riječ je o Alexanderu Zverevu koji je za tek nešto više od tri sata sa 6:1 6:3 6:7 6:4 svladao Carlosa Alcaraza.

Već je sami prvi set upućivao na to da će Nijemac imati fantastičnu večer. Tijekom njega je osvojio 16 od 18 poena na svom servisu te 29 od ukupno 40 odigranih poena za laganih 6:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolac se na meču pojavio tek sredinom drugog seta nakon čega je ubrzo došao do dvije vezane break prilike kod 3:2, ali je obje spasio Zverev. Nakon što to nije iskoristio, Nijemac igra nemilosrdno do kraja seta i s nova tri uzastopno osvojena gema dolazi do drugog seta sa 6:3.

Pred Alcarazom je tako bio sedmi meč u karijeri u kojem je gubio s 2-0 u setovima, a to dosad nikad nije uspio preokrenuti. Najbliži je bio protiv Mattea Berrettinija na US Openu 2022. godine kada se dokopao petog seta. S druge strane, Zverev je servirao monstruzno s čak 90% ubačenih prvih servisa tijekom prva dva seta uz 83% osvojenih poena nakon ubačaja što su zaista spektakularne brojke.

Alcaraz je već kod zaostatka od 2:1 izgubio servis nakon katastrofalne pogreške backhandom, a šesti tenisač svijeta je taj break odmah potvrdio za uvjerljivih 4:1. Držao je tu prednost sve do servisa za meč kod 5:3. Tada je Alcaraz najprije došao do 0-30 što je Nijemac uspio anulirati s dva as servisa, ali onda Španjolac s dva odlična napada po prvi put danas oduzima servis Zverevu i ostaje u meču.

Na kraju je o pobjedniku trećeg seta odlučivala ”trinaesta” igra. Odmah na startu je Alcaraz odlično izgradio poen za ”mini-break”, međutim onda pravi tko zna već koju pogrešku prekratkim drop shotom. Zverev je prvi napravio ”mini-break” nakon što je Alcaraz napravio neprisiljenu pogrešku, ali onda Španjolac pokazuje onu magiju na koju smo navikli i s dva vezana passing udarca prelazi u vodstvo od 3:2 uz dva servisa što je naplatio za velikih 5:2.

Povećao je to na 6:2 nakon briljantne obrane i još jednog senzacionalnog passinga te je u konačnici tiebreak osvojio sa 7:2 za smanjenje zaostatka na 2-1 u setovima.

Na početku četvrtog seta su obojica izgubila svoje prve servis gemove nakon čega su poprilično uvjerljivo osvajali sljedeća tri. Ipak, točno na oznaci od tri sata igre i u totalnoj suprotnosti od momentuma meča, Zverev je izborio dvije vezane break prilike poslije par pogrešaka Alcaraza te je vrhunskim napadom došao do breaka za 5:4 i novi servis za meč.

Zverev je u konačnici sa 6:4 u četvrtom setu izborio plasman u svoje drugo polufinale Australian Opena, a u prvom je izgubio od Dominica Thiema s 3-1 u setovima 2020. godine. Također, ovo je Zverevu tek prva TOP 5 pobjeda na Grand Slamu u karijeri, a za drugu će igrati protiv Medvedeva u polufinalnom okršaju.

Komentari

Povezano