Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zverev nakon trilera bolji od Sinnera, Alcaraz i Sabalenka uvjerljivi

Polako, ali sigurno stižemo do same završnice US Opena. Sinoć smo doznali posljednja četiri četvrtfinalista i četiri četvrtfinalistice posljednjeg Grand Slama teniske sezone.

Branitelj naslova i još uvijek prvi tenisač svijeta (od ponedjeljka ga preskače Đoković), Carlos Alcaraz, nije imao problema protiv polufinalista ovogodišnjeg turnira u Umagu – Mattea Arnaldija. Španjolac je slavio sa 6-3 6-3 6-4 nakon nešto manje od dva sata igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alcarazu će se u četvrtfinalu suprotstaviti Alexander Zverev. Nijemac je u petosetnom trileru svladao Talijana Jannika Sinnera sa 6-4 3-6 6-2 4-6 6-3 nakon četiri sata i 41 minute tenisa. Podsjećamo da Zverev vodi s 3-2 u međusobnim mečevima.

Posljednje četvrtfinale će sačinjavati Rusi Andrey Rublev i Daniil Medvedev, koji su ujedno i kumovi. Osvajač US Opena iz 2021. godine vodi s 5-2 u međusobnim mečevima.

123. tenisač svijeta Jack Draper je pružio veoma dobar meč uostalom kao i kroz cijeli turnir podsjetivši pritom o kakvom se talentu radi, no preko Rubleva nije mogao. Ruski tenisač je bio bolji rezultatom 6-3 3-6 6-3 6-4 za njegovo deveto Grand Slam četvrtfinale, čak treće ove sezone.

S druge strane, Medvedev je imao određenih problema s disanjem na početku meča pa je i izgubio prvi set od Alexa De Minaura sa 6-2, no u ostatku meča je preuzeo kontrolu i popriličnom lakoćom slavio u preostala tri sa 6-4 6-1 6-2.

Porazom od Jelene Ostapenko, Iga Swiatek je izgubila mjesto prve tenisače s WTA ljestvice, a to će mjesto od ponedjeljka biti rezervirano za Arynu Sabalenku. Bjeloruskinja će tako postati 29. tenisačica koja je u jednom trenutku karijere bila broj 1, a to je sinoć proslavila pobjedom nad Dariom Kasatkinom od 6-1 6-3. Ruskinja je osvojila tek jedan servis gem od njih osam koliko je odservirala.

Ona će u četvrtfinalu igrati protiv Kineskinje Qinwen Zheng koja je u meču u kojem su obje tenisačice imale velikih problema sa servisom (obje ispod 50% ubačenog prvog servisa uz kombinirano devet breakova) svladala Ons Jabeur sa 6-3 6-4 za najveći Grand Slam uspjeh karijere. Sa samo 20 godina i 331 danom na leđima, Zheng je postala najmlađa Kineskinja u povijesti Open ere koja je izborila četvrtfinale Grand Slama.

Posljednje četvrtfinale ženske konkurencije bit će ono između Madison Keys i osvajačice Wimbledona Markete Vondroušove. Posebno impresivna je bila Keys koja je u američkom derbiju deklasirala Jessicu Pegulu te ju je svladala s glatkih 6-1 6-3 nakon sat vremena tenisa.

Peyton Stearns je prije samo tri mjeseca izgubila meč drugog kola Challengera u Makarskoj, a sinoć je imala vodstvo od 1:0 u setovima protiv Vondroušove. Ipak, Čehinja nije dozvolila senzaciju te je iskoristila čak 51 neprisiljenu pogrešku Amerikanke za pobjedu od 6-7 6-3 6-2.

Pritom je postala prva osvajačica Wimbledona koja je iste godine u kojoj je osvojila taj turnir igrala barem četvrtfinale US Opena nakon Serene Williams iz 2016. godine.

Komentari

Povezano