Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zverev pobijedio Ruuda i izborio svoje drugo Grand Slam finale

Nakon što je Carlos Alcaraz u prvom polufinalu svladao Jannika Sinnera, u drugom je Alexander Zverev bio bolji od Caspera Ruuda. Norvežanin je osvojio prvi set da bi zatim Zverev bez većih problema osvojio sljedeća tri seta za pobjedu od 3-1 u setovima.

Ruud je u prvom gemu meča spasio break loptu da bi zatim Zverevu oduzeo servis u idućem gemu. Svoj servis je zatim uspješno čuvao, a Nijemcu je napravio još jedan break kod 5:2 za osvajanje seta sa 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je Ruud i stao. Zatražio je sredinom drugog seta liječničku pomoć zbog želučanih problema, ali meč nije predao. Drugi set je izgubio sa 6:2, a treći sa 6:4. U trećem se kod 5:4 imao priliku vratiti, ali Zverev je spasio break loptu te zatim iskoristio svoju prvu set loptu.

Četvrti set je Ruud otvorio gubitkom servisa, a kasnije je kod 4:2 prokockao 30-0 na svom servisu. Zverev je zatim bez većih problema zaključio meč na svom servisu te je upisao pobjedu rezultatom 2:6, 6:2, 6:4, 6:2.

Ovom pobjedom se Nijemac plasirao u svoje drugo Grand Slam finale, prvo nakon US Opena 2020. godine. U finalu ga čeka Alcaraz, Španjolac protiv kojeg u devet međusobnih ogleda ima pet pobjeda. Ove godine su igrali dva puta. Zverev je pobjedu upisao u Australian Openu dok je Alcaraz Nijemca porazio u Indian Wellsu.

Finale je na rasporedu u nedjelju u 15 sati.

Komentari

Povezano