Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zverev preokretom pobijedio Tabila i ušao u finale Rima

Polufinale Mastersa u Rimu donijelo je četiri tenisača od kojih je samo jedan od njih redovni sudionik završnica. Alexander Zverev je jedini koji je od četvorice polufinalista osjetio kako je igrati finale Masters 1000 turnira. On je za protivnika imao debitanta u polufinalu “tisućice”. Alejandro Tabilo pokazao se kao težak suparnik, ali do pobjede nije došao. Zverev ga je porazio s 2-1 u setovima.

Već na početku meča Čileanac je pokazao da će biti zahtjevan protivnik Zverevu. Svoja prva dva gema je osvojio glatko dok je na prvom primanju servisa doveo gem do izjednačenja. U drugom return gemu došao je i do breaka kojim je počelo odvajanje u prvom setu. Oduzimanje servisa potvrdio je spasivši dvije break lopte, a zatim je svoj niz osvojenih gemova produžio i na pet čime je došao do osvajanja seta sa 6:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga dionica igre ponudila je izjednačenije gemove na servisu obojice tenisača. Break prilika nije bilo do 3:3 kada Zverev Tabilu poklanja break loptu dvostrukom pogreškom. Nijemac je dobrim servisom uspio spasiti break priliku te doći do vodstva od 4:3. Nakon toga problema na servisima nije bilo te se otišlo u “trinaestu igru”. Tamo je bolji bio Zverev sa 7-4 te je meč odveo u odlučujući set.

Prva dva gema trećeg seta protekla su bez problema na servisu. U trećem gemu Zverev greškama Tabila dolazi do tri vezane break prilike. Prve dvije Čileanac spašava, ali na trećoj radi dvostruku pogrešku kojom Nijemca približava finalu Rima. Zverev zatim potvrđuje break te Čileancu još jednom oduzima servis za vodstvo 4:1. Nijemac je na kraju došao do pobjede od 1:6 7:6(4) 6:2 čime je izborio nastup u nedjeljnom finalu Rima.

Zverev se ovom pobjedom plasirao u svoje 11. Masters finale. Trećim plasmanom u finale Rima postao je i deseti igrač u Open Eri s tri ili više finala u glavnom gradu Italije. Svoj drugi naslov na talijanskom Mastersu tražit će protiv pobjednika meča između Nicolasa Jarryja i Tommyja Paula. U tom meču oba tenisača traže svoje prvo Masters finale.

Komentari

Povezano