Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zvezdaši poludjeli na suca u porazu od Leipziga, City lako protiv Young Boysa (VIDEO)

U dvije utakmice skupine G Lige prvaka smo gledali u oba slučaju dvoboj ozbiljnog favorita i ozbiljnog autsajdera. RB Leipzig je dočekao na svom terenu Crvenu zvezdu, dok je Manchester City gostovao u Švicarskoj kod Young Boysa.

U utakmici u Leipzigu su domaći slavili s 3:1 no utakmica je to iza koje će se vući repovi. Zvezda se od početka branila praktički sa svih 10 igrača, no mogli su šokirati Leipzig da je malo precizniji bio udarac In-Beoma Hwanga s distance u trećoj minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset minuta kasnije je Leipzig poveo. Greške u dodavanju su omogućile Leipzigu da kreira brzu akciju pri čemu je Xavi Simmons asistirao Davidu Raumu na lijevoj strani koji je ušao u šesnaesterac i pogodio iz blizine kroz noge golmana Glazera za 1:0.

Glazer je par minuta kasnije spašavao goste kada je obranio udarce Lukebe i Poulsena te je vrlo lako moglo biti 2:0 u toj situaciji. Zvezda je u 22. minuti imala nešto konkretniju priliku, no nije ju realizirao Mirko Ivanić.

U 28. minuti su poludili igrači, klupa i svi navijači Zvezde kada je španjolski sudac Jose Maria Sanchez promijenio odluku nakon VAR intervencije. Lukeba je srušio Olayinku u kaznenom prostoru, Španjolac je dosudio jedanaesterac, međutim nakon VAR-a je ustanovio da je Lukeba prvo dirao loptu zbog čega je odluka preokrenuta na veliko nezadovoljstvo gostiju. Do kraja poluvremena je bilo još par prilika Leipziga, no ništa ozbiljno kao u minutama prije.

Zvezda je u drugo poluvrijeme ušla mnogo bolje te su u prvih desetak minuta imali nekoliko udaraca, od kojih je jedan mogao biti i zakačen od strane Cherifa Ndiayea čime bi vjerojatno završio u golu. Nakon sile udaraca Zvezde, ipak je Leipzig bio taj koji je zabio gol za 2:0. Ovoga puta su Simmons i Raum zamijenili uloge pa je potonji upisan kao asistent, iako je bila to samo asistencija na papiru jer je za bombetinu s 20 metara isključivo zaslužan Simmons.

U 70. minuti je Zvezda smanjila na 2:1. Lučić je izveo dobar dribling na lijevoj strani i dao povratnu za Dragovića koji puca s ruba kaznenog udarca, no lopta od bloka se odbija za Stamenića koji zabija jedini gol Zvezde na utakmici.

Leipzig je ipak vratio prednost od dva razlike u 84. minuti. Zvezda je sretno zabila svoj gol, no Leipzig je još sretnije došao do svog trećeg. Nakon jednog kornera lopta se nekoliko puta odbijala od jedne glave do druge dok nije završila na gredi, samo da bi se tada opet odbila do Danija Olma koji je ušao nekoliko minuta ranije i kojem nije bilo teško s metar od gola ugurati loptu u mrežu za konačnu pobjedu od 3:1.

U drugoj je utakmici Manchester City slavio s 3:1, iako je gol razlika mogla biti puno veća. Bila je to već sada klasična predstava Cityja u kojoj su se ozbiljno napromašivali. Pucali su Doku, Haaland, Nunes, Rodri, dok je Grealish sjajno proigravao čitavu momčad, no lopta je ili išla pored gola ili je branio Racioppi.

U drugom je poluvremenu City ipak došao do vodstva i to uz veliku dozu sreće. Ruben Dias puca glavom nakon centaršuta, udarac brani domaći golman, odbija loptu u prečku, a ona se odbija točno do Akanjija koji gura loptu u mrežu za 0:1.

Kada se činilo da će se otvoriti slavina golova, domaćin je izjednačio. Nakon jednog udarca Haalanda su domaći izveli jednu brzu akciju i gurnuli u prostor Meshachka Eliu koji je sjajno iskoristio poziciju obrambene linije Cityja koja je stajala na centru i nakon toga uputio lijepi lob preko Edersona za 1:1.

Uslijedilo je nekoliko udaraca s obje strane, no u 67. minuti je Haaland zabio s bijele točke za 1:2 nakon što je Camara srušio Rodrija u kaznenom udarcu. U 75. minuti je poništen gol Juliana Alvareza za 1:3, no u 86. je ipak Haaland pogodio za pobjedu od dva razlike.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Povezano