Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Prvotimcu Tottenhama zbog rasizma prema suigraču prijeti dugotrajna suspenzija

Nogometni savez Engleske optužio je veznjaka Tottenhama Rodriga Bentancura zbog rasne uvrede usmjerene ka suigraču Heung-min Sonu. Zbog kršenja pravila E3, Urugvajcu sada prijeti 6-12 utakmica kazne.

Tijekom pojavljivanja na urugvajskoj televiziji u lipnju ove godine, Bentancura je voditelj upitao o nabavi dresa Tottenhama, a on je odgovorio: “Sonnyjev dres? Mogao bi biti i Sonnyjev rođak jer svi izgledaju isto.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bentancur se kasnije ispričao na Instagramu, opisujući svoje izjave kao “jako lošu šalu”, međutim FA je danas objavio da je 27-godišnji urugvajski reprezentativac “optužen za navodno kršenje FA pravila E3 zbog nedoličnog ponašanja u vezi s medijskim intervjuom”.

Navodi se da je veznjak Tottenham Hotspura postupio na nedoličan način i/ili koristio uvredljive riječi i/ili ga doveo na loš glas”, izjavilo je vladajuće tijelo engleskog nogometa. FA je dodao da ovo predstavlja “tešku povredu, budući da uključuje pozivanje, bilo izričito ili implicitno, na nacionalnost i/ili rasu i/ili etničko podrijetlo.

FA

Prema propisima FA-a, “sankcije od 6-12 utakmica bit će preporučene regulatornim komisijama za gotovo sva djela diskriminacije od strane pojedinačnih sudionika.” Bentancur ima rok do četvrtka, 19. rujna, da odgovori na optužbu. Zabrana se ne bi proširila na europski nogomet, dopuštajući igraču da sudjeluje u utakmicama Europske lige svoje momčadi.

U to je vrijeme dobrotvorna organizacija za borbu protiv diskriminacije Kick It Out izvijestila da je primila “značajan broj” pritužbi u vezi s Bentancurovim rasnim vrijeđanjem, naglašavajući “širi problem koji snažno pogađa istočnoazijske i šire zajednice”. Son Heung-min izjavio je da mu se Bentancur ispričao zbog svojih komentara, a njih su se dvojica u međuvremenu vratila u Spurs za sezonu Premier lige.

Južnokorejac je već u lipnju rekao kako su njih dvojica razgovarali i da je Urugvajac shvatio pogrešku te se ispričao.

Komentari

Povezano