Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Zvonimir Boban: “Otkaz u Milanu sam dobio zbog intervjua za Gazzettu”

Zvonimir Boban bio je direktor Milana od lipnja 2019. do ožujka 2020. godine, surađujući pritom s legendarnim Paolom Maldinijem. Ovaj bivši kapetan Hrvatske i Dinama, koji je kao vezni igrač većinu devedesetih igrao za Milan, smijenjen je prije četiri godine.

U nedavnom razgovoru za Radio Deejay, koji prenose brojni talijanski mediji, objasnio je zašto je morao napustiti Milan nakon svega devet mjeseci, iako je imao potpisan trogodišnji ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boban je otkrio da je za sve kriv intervju koji je dao za Gazzettu u kojem je rekao da je bivši izvršni direktor Milana Ivan Gazidis radio iza njegovih i Maldinijevih leđa i da je pokušavao bez njihova znanja dovesti njemačkog stručnjaka Ralfa Rangnicka:

Zbog intervjua koji sam smatrao potpuno legitimnim. Nakon svega par mjeseci više nismo imali podršku ni povjerenje. Htjeli su dovesti Rangnicka i pregovori su već bili počeli. Nije nam omogućen normalan razgovor.

Zvonimir Boban

Nakon toga je 55-godišnjak dodao:

Nakon zimskog prijelaznog roka i dolaska važnih igrača poput Simona Kjaera, Alexisa Saelemaekersa i Zlatana Ibrahimovića te odlazaka Susa i Krzysztofa Piąteka, nismo uspjeli učvrstiti svoju poziciju. Morao sam se, stoga, obratiti javnosti jer su vlasnici kluba već bili kontaktirali Rangnicka za iduću sezonu, što je Rangnick potvrdio u svojem intervjuu… Dao sam intervju za La Gazzettu dello Sport, što smatram da je bilo pošteno, a oni su mi dali otkaz. Još smo na sudu. Žao mi je, ali to je život.

Zvonimir Boban

Za kraj je prokomentirao svoj odnos s Maldinijem te je rekao da i dalje voli Milan:

Paolo i ja smo prijatelji i nadam se da ćemo biti do kraja života. Ni s kim nemam problema. Volim, podržavam i s velikim zanimanjem pratim Milan…. Kakve veze Milan ima s tim? Milan nema veze s vlasništvom. Voliš i navijaš za Milan, to je sve. Razumijem da ljudi ne vole nametanje mišljenja. Mogu pogriješiti, ali moram reći što mislim. Nisam ja taj koji vuče konce. Samo izražavam mišljenje poput ostalih. Nastao je problem zato što sam rekao da Milan sat vremena nije dobro igrao protiv Bayer Leverkusena (poraz 1:0 u Ligi prvaka, op. a.) Tko god kaže da je Milan dobro igrao, ne zna ništa o nogometu. Ako je to problem, što ja mogu učiniti?

Zvonimir Boban
Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano