Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Zanimljivosti

Cardozo najstariji “pokeraš” 21. stoljeća

Nedavno smo pisali o velika četiri zgoditka u jednom poluvremenu veterana Óscara Cardoza u tamošnjem paragvajskom prvenstvu, a sada je vrijeme da s podacima s IFFHS-a (Međunarodna federacija nogometne povijesti i statistika) i proširimo ovu priču.

Naime, s navedenim je postignućem Cardozo postao najstariji igrač koji je u jednoj utakmici najvišeg ligaškog ranga zabio 4 zgoditka. Bilo je to pred 4 dana, kada je Cardozo imao 39 godina i 318 dana. Preskočio je tako Bolivijca Pabla Escobara (čovjek kojeg Googleov algoritam nije volio), koji je 2018. za bolivijski The Strongest zabio poker u 8:0 pobjedi njegove momčadi protiv Bloominga. Escobar je tada imao 39 godina i 299 dana. Na sveukupnoj ljestvici prvo mjesto ove liste i dalje drži legendarni golgeter Josef Bican, koje je 1955. za češku (tada čehoslovačku) Slaviju iz Praga s 41 godinom i 330 dana zabio četiri komada u 7:2 pobjedi nad Jiskrom Liberec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Popis najstarijih “pokeraša u povijesti nogometa. Túlio Maravilha kao dodatak, koji je zabio u ligi savezne države Goiás, koja se ne smatra ligom najvišeg ranga. Preuzeto sa stranice IFFHS-a
Komentari

Povezano