Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Igrač Football Managera upoznao idola kojem je omogućio poziv u reprezentaciju

Stoke-on-Trent englesko je mjesto koje je svijetu dalo i Sir Stanleya Matthewsa, pjevača Robbieja Williamsa i mnoge druge. U anale internetskih spominjanja osim po dugim autovima Rorya Delapa i ratničkog nogometa Tonya Pulisa prije desetak godina, ušlo je i izjavom engleskog komentatora Andyja Graya koji je raspravljao o Leu Messiju nakon utakmice Manchester Cityja i Evertona u sezoni 2010./2011., spomenuvši kako je Argentinac fantastičan, no kako bi se definitivno mučio u hladnoj zimskoj noći u Stokeu. Izjava je kasnije parafraziranjem i pitanjem prerasla u kultnu koja se spominje za praktički svakog kvalitetnog igrača u čije se sposobnosti imalo sumnja.

Osim prije navedenih, Stoke je 18. travnja 1999. svijetu dao i Benjamina Anthonya Breretona, poznatijeg kao Ben Brereton Díaz. Momak je to koji je prošao kroz omladinsku školu Manchester Uniteda, Stoke Cityja i Nottingham Foresta i igrao za U-19 i U-20 engleske reprezentacije, prije nego li je senzacionalno imenovan u sastav čileanske nogometne reprezentacije za Copa Américu 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tada pa do danas, Ben Brereton Díaz osvojio je srca čileanskih navijača i u 21 utakmici zabio 7 golova. Kako je mladić iz srca Engleske, koji ne govori španjolski, došao do čileanske reprezentacije?

Za sve je “kriv” obožavatelj popularne igre Football Manager, Čileanac Álvaro Perez. On je, tražeći idealne igrače za svoju ekipu u kasnim noćnim satima 15. studenog 2020. godine, shvatio kako se Brereton u bazi podataka igrice pojavljuje kao Čileanac, zbog svoje čileanske majke, Andree Díaz. Oduševljen, pokrenuo je medijsku kampanju s hashtagom #BreretonALaRoja koja je naišla na plodno tlo Čileanskog nogometnog saveza, a napadač je kontaktiran i pozvan u reprezentaciju.

Nakon više od 2 godine, što zbog COVID-a, a što zbog fizičke udaljenosti, Brereton i Perez su se konačno uspjeli upoznati. Čileanski gamer je susret opisao kao magičan i još jednom medijima i samom Breretonu ispričao priču o tome kako ga je uočio. Sam susret je omogućen zahvaljujući snimanju HBO-ove serije pod nazivom Breretour, za koju igrač Blackburn Roversa obilazi Čile od sjevera do juga. Tako je stigao i do posjeta Valparaisu, gdje je napokon mogao upoznati mladog igrača koji je započeo kampanju koji ga je doveo u čileansku reprezentaciju.

Pa tko još kaže da igrice i društvene mreže nisu korisne…

Komentari