Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Izbacili ih s kontinentalnog prvenstva zbog lažiranja godina igrača

Nakon što su se po prvi puta u povijesti kvalificirali na u-17 Afrički kup nacija, mladi igrači Južnog Sudana ipak neće zaigrati na turniru u Alžiru, a razlog je bizaran.

Naime, magnentskom rezonancom je utvrđeno kako je pet njihovih igrača starije nego li je to dopušteno te su stoga odmah izbačeni iz natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Afrički nogometni savez je nedavno uveo testiranje godina magnetskom rezonancom zbog dugogodišnjih optužbi da u mlađim kategorijama igraju stariji igrači te da se datumi rođenja namjerno ili slučajno falsificiraju, a praksa je nažalost pokazala kako tamo gdje ima dima najčešće ima i vatre.

Igrači Južnog Sudana trebali su igrati u grupi s Kamerunom, Burkina Fasom i Malijem, ali ta će se grupa sada odigrati s tri ekipe. Tajming nije savršen jer natjecanje je započelo jučer, a Južni Sudan je svoju utakmicu otvaranje trebao igrati sutra.

Nogometni savez Južnog Sudana je odmah izdao priopćenje u kojem su objavili kako su uložili žalbu, koja je naposlijetku odbačena jer je ponovljeni test potvrdio rezultate.

Kao najveći gubitnik može se osjećati Mauritanija koju je Južni Sudan izbacio u doigravanju, a sada ni jedni ni drugi neće imati priliku zaigrati na najvećoj smotri afričkog kontinenta.

Komentari

Povezano