Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Zanimljivosti

Koje su ekipe Premier lige najbolje u prekidima kroz povijest?

Arsenalovi napadački prekidi vruća su tema ove sezone. Topnici su maksimizirali svoj učinak iz tog aspekta igre i zasad imaju 18 pogodaka iz takvih situacija u prvenstvu, što ih uvjerljivo stavlja na prvo mjesto. Ipak, koliko je Arsenal zapravo dobar u prekidima ako pregledamo povijesnu situaciju?

Analizirali smo sve podatke od sezone 2009/10. kada ih je WhoScored počeo bilježiti, što znači da u uzorak ulazi posljednjih 14 sezona Premiershipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prestižnoj listi 19 ekipa rekorder je Manchester City, koji zauzima čak četiri mjesta, a sljedeći ga prati Liverpool s tri. Po dva su plasmana upisali West Bromwich, Chelsea i Blackburn, dok si je Arsenal s trenutnim učinkom osigurao prvi upad na ovu listu.

Izvor podataka: WhoScored

Spomenutih 18 golova izjednačuju ih s Chelseajem, Blackburnom i Stokeom iz sezone 2010/11, ali ako uzmemo u obzir da se još mora igrati osam kola, Topnici bi prema trenutnom tempu trebali doći do cifre od 22.8 pogodaka, što bi ih odvelo na drugo mjesto.

Nedodirljiv ostaje Liverpool iz sezone 2013/14. kada su imali iznimnu prijetnju iz izravnih slobodnih udaraca (Luis Suarez tri, Steven Gerrard dva i Jordan Henderson jedan pogodak), kornera i ostalih prekida koje je uglavnom izvodio kapetan Steven Gerrard. Tako je legendarni Englez te sezone iz prekida upisao 11 asistencija, a Martin Škrtel sedam pogodaka.

Na listi su se našle još neke zanimljive ekipe koje su imale svoje adute tih sezona. Blackburn, koji se na popisu nalazi dva puta, imao je sjajnog izvođača u liku i djelu Mortena-Gamsta Pedersena, dok je Bolton svoje akcije dugovao iznimnoj pažnji koju im je Sam Allardyce posvećivao. Tu su dvije ekipe još jednog staromodnog engleskog trenera – Tonyja Pulisa. Riječ je o Stoke Cityju (10/11) i WBA (16/17) koji kotiraju visoko.

Komentari

Povezano