Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Zanimljivosti

Lyon kao nitko dosad: od posljednjeg mjesta do Europe

Francuski velikan Lyon imao je iznimno turbulentnu sezonu. Nakon 14 prvenstvenih kola imali su svega sedam bodova, a sada su nakon 34 kola izborili šestu poziciju koja vodi u UEFA Europsku ligu. Niti jedan klub s takvim kontom nakon 14 utakmica nije uspio uhvatiti mjesto koje vodi u europsko natjecanje.

O problemima Lyona već smo pisali i tada je momčad bila uvjerljivo posljednja na tablici. Ipak, igrači su se trgnuli iz katastrofalne forme i u sljedećih su 20 utakmica osvojili čak 47 bodova, što je u prosjeku impresivnih 2.35 bodova po susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Lyon zaista jest bio loš u prvom dijelu sezone, promašivali su neobično puno, a i primali su više nego što su trebali prema naprednoj statistici. Sreća se nakon mučnih 14 kola preokrenula i klub je sezonu završio na pozitivnoj noti.

Titulu najboljeg klupskog strijelca uvjerljivo je osvojio Alexandre Lacazette s 19 golova, dok su hrvatski braniči Dejan Lovren i Duje Ćaleta-Car odigrali 10, odnosno 24 susreta u ligi. Bitnu je ulogu u transformaciji odigrao i trener Pierre Sage, koji je zamijenio Fabia Grossa, a navijači se nadaju da će se na klupi zadržati i iduće sezone.

Komentari

Povezano