Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Zanimljivosti

Meksički klub potpisao nogometaša slavnog imena i prezimena

A da nogomet ponekad donosi najljepše priče dokazuje i ova nedavna iz meksičke Guadalajare, točnije iz kluba Club Deportivo de Guadalajara, poznatijeg i po nadimku – Chivas.

Klub je to slavne povijesti i sadašnjosti, osvajač 12 titula prvaka, koji je igrao i finale Cope Libertadores 2010. godine, poznat po velikom broju igrača iz vlastite škole nogometa i činjenici da, poput Athletico Bilbaa s Baskijcima, Chivas ne potpisuje igrače koji nisu Meksikanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako, to bi interno pravilo kluba neke moglo zbuniti kad je riječ o njihovom najnovijem imenu u rosteru, jer prvi profesionalni ugovor potpisao je – Zinedine Sidane.

17-godišnjak je u redovima akademije Chivasa, a ime i prezime duguje svojem ocu Joseu Gilardu koji je bio veliki obožavatelj francuskog virtuoza. Osim njega, otac Jose sinove je nazvao Eder Jair u čast slavnih Meksikanca Edera te Brazilca Jairzinha.

Zanimljivo, mladiću je prezime Sidane umjesto Zidane, što otac objašnjava administrativnom greškom tj. krivim upisom u rodni list, što se njemu kasnije više nije dalo ispravljati. Mladi Zinedine je odrastao gledajući YouTube sažetke i kompilacije poteza pravog Zidanea, no kao svojeg idola navodi Neymara čiji stil igre smatra puno sličnijim svojemu.

Komentari

Povezano