Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

N’Golo Kanté je na Euru uspio nešto što nikome u povijesti nije pošlo za rukom

N’Golo Kanté je neočekivano završio na popisu reprezentacije Francuske za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. 33-godišnji Francuz je tako ponovno na velikom natjecanju nakon što je propustio Svjetsko prvenstvo u Katru.

Na ovom prvenstvu je bio starter u sve četiri utakmice gdje su Francuzi upisali dvije pobjede i dva remija. Tako je Kanté ispisao povijest kao igrač iz Europe koji ima najduži niz utakmica bez poraza na velikim reprezentativnim natjecanjima (Europsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanté ima niz od 19 utakmica bez poraza gdje je upisao 13 pobjeda i šest remija. Niz je počeo na Europskom prvenstvu 2016. godine gdje je upisao četiri nastupa, ali nije igrao u finalu kada je Francuska upisala poraz. Nakon toga je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji odigrao sedam utakmica gdje su Francuzi neporaženi osvojili prvenstvo. Na prošlom Europskom prvenstvu je igrao u sve četiri utakmice Francuske koja je na kraju ispala na penale od Švicarske, ali Opta taj rezultat vodi kao neriješeno jer su momčadi bile poravnate nakon 120 minuta.

Komentari

Povezano