Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Zanimljivosti

Nije samo u HNL-u napeta borba za Europu

U prošloj HNL sezoni u posljednji krug ušli smo s čak četiri ekipe koje su bile u borbi za naslov prvaka, ove godine Dinamo je već jednu ruku stavio na pehar prvaka, ali zato imamo neizvjesnu borbu za Europu gdje se za 2 mjesta u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu bori čak 6 klubova. Od trećeg Osijeka do osme Lokomotive razlika je svega pet bodova, no što tek reći za stanje u prvom razredu švicarskog nogometa.

Devet kola do kraja prvenstva Young Boys ima 17 bodova više od drugoplasirane momčadi uz nevjerojatnu gol razliku 62:19 (+43) i sasvim je izgledno da će doći do svog 17. naslova prvaka Švicarske.

Ispod njih se događa prava drama. Na drugom mjestu nalazi se Servette koji ima 40 bodova, ali uz negativnu gol razliku! (34:36) Zatim slijede tri momčadi sa po 36 bodova, St.Gallen, Luzern i Lugano, ispod njih nalaze se četvrtfinalist Konferencijske lige Basel sa 35, Grasshoppers koji ima 34.

Prošlogodišnji prvak Zürich se nalazi tek na osmoj poziciji sa 30 bodova, a iako mu mjesta koje vode u Europu bježe 6 bodova, bliži su ispadanju iz lige jer posljednjoplasirani Winterhur ima 26 bodova, odnosno 4 boda manje od kluba za koji nastupaju Nikola Katić, Roko Šimić i Ivan Santini.

Da stvar bude bolja, pet klubova će sljedeće sezone sljedeće sezone nastupati u UEFA-inim natjecanjima, a drugoplasirana momčad ide u kvalifikacije za Ligu prvaka. U igri još dolazi i nacionalni kup gdje će se u finalu sastati Young Boys i petoplasirani Lugano, momčad koja po trenutnom stanju na tablici zauzima posljednje mjesto koje vodi u Europu.

Tko zna na kojoj poziciji će tko dočekati veliko finale?

Komentari

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezano