Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Zanimljivosti

Nitko kao Dominik Livaković

Prema podacima Transfermarkta, niti jedan nogometaš na svijetu nije odigrao više minuta za klub i reprezentaciju ove sezone od Dominika Livakovića!

28-godišnji vratar Dinama i Hrvatske reprezentacije je u sezoni 2022./23. do sada ukupno odigrao 5160 minuta (bez sudačkih nadoknada) u ukupno 56 nastupa. Od toga je za Dinamo odigrao 44 utakmice (29 u HNL, 2 u Kupu, 12 u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige prvaka te 1 utakmicu u Superkupu Hrvatske), a za Hrvatsku je odigrao preostalih 12 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popisu igrača s najviše minuta ga slijedi portugalski veznjak Manchester Uniteda Bruno Fernandes koji je upisao 58 nastupa u ovoj sezoni, ali je skupio 164 minute manje. U Top 5 se još nalaze 3 vratara: Max Crocombe, Novozelanđanin koji igra u Grimsby Townu (4. rang engleskog nogometa), a njega još slijede Anthony Moris, vratar Luksemburške reprezentacije i hit momčadi belgijske lige Royale Union Saint Gilloise te vratar Benfice, Grk Odysseas Vlachodimos. Ostali igrači koji se nalaze u Top 10 svi igraju u engleskim niželigašima.

Od Hrvata, Livakoviću su najbliže Borna Barišić koji je odigrao 4002 minute za Rangerse i reprezentaciju te Joško Gvardiol (3679 minuta). Vjerovali ili ne, Top 5 zatvaraju naši “veterani” Luka Modrić (3671 minuta) i Ivan Perišić (3638 minuta). Istaknimo i da Livaković nije prvi Hrvat kojem je uspjelo biti na vrhu ove liste, a prije njega je to napravio Ivan Rakitić u sezoni 2017./18. kada je nastupio u 71 utakmici za Barcelonu i Hrvatsku te iza sebe ostavio Williana i Kevina De Bruynea.

Komentari

Povezano