Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Zanimljivosti

Ovo su najproduktivniji igrači Liga petice

Sezona klupskog nogometa polako se bliži kraju. Kroz naredne tjedne otkrit ćemo prvake nekolicine liga, a u većini ih već i znamo.

Kako bismo obilježili igrače koji sezonu igraju u vrhunskoj formi, napravili smo grafiku koja pokazuje top 10 najproduktivnijih igrača iz “Liga petice”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stupci redom označavaju: nastupe, golove, asistencije, zbroj odigranih minuta te omjer minuta i golova/asistencija. Igrači su poredani od prvog do desetog prema posljednjoj rubrici. Poanta je bila otkriti kojem igraču treba najmanje vremena da upiše izravan učinak za gol.

Podaci: Transfermarkt

Tron je preuzeo Kylian Mbappé, a u stopu ga prati Harry Kane, kojem ni fantastična sezona nije donijela trofej. Dva neočekivano visoka plasmana ostvario je Stuttgartov duo: Serhou Guirassy i Deniz Undav. Iako su odigrali znatno manje minuta od ostalih, njihov doprinos je bio ključan da klub koji se lani borio za opstanak sezonu završi na trećem mjestu.

Foto: Guliverimage.com / AP Photo / Christophe Ena

Tu su očekivana lica poput Erlinga Haalanda, Mohameda Salaha i Viníciusa Juniora, dok osmo mjesto Phila Fodena pokazuje kakvu sezonu igra mladi Englez. Deveto mjesto zauzima Gironin napadač Artem Dovbik, dok je na desetom mjestu Leverkusenova “desetka” Florian Wirtz.

Igrači poput Judea Bellinghama, Colea Palmera, Loïsa Opende i sličnih za malo su propustili ulazak u 10 najboljih.

Komentari

Povezano