Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Romelu Lukaku ispisao povijest europskog nogometa

U prvom kolu Europske lige, Romelu Lukaku postigao je pogodak za Romu u gostujućoj utakmici protiv Sheriffa (2:1). Tim golom upisao je svoje ime u povijest europskog nogometa. Bila je to Lukakuova 12. uzastopna utakmica u Europskoj ligi u kojoj se upisao u strijelce. Niti jedan igrač nije imao takav niz u bilo kojem europskom klupskom natjecanju.

Prethodni rekord pripadao je Cristianu Ronaldu koji je zabio u 11 utakmica zaredom u Ligi prvaka između 3. lipnja 2017. i 11. travnja 2018 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Europske lige, Lukaku je daleko nadmašio rekord natjecanja koji je postavio Alan Shearer. Legendarni napadač je imao niz od 8 utakmica u kojima je postigao gol između 30. rujna 2004. i 7. travnja 2005. godine.

Za razliku od njega, Lukaku je svoj rekord razvukao na gotovo 9 godina i tri sezone u kojima je sudjelovao u Europskoj ligi. Štoviše, u sve tri sezone nastupao je za različite klubove. Njegov niz započeo je s 5 utakmica u sezoni 2014./15. kada je zabio u svakom nastupu za Everton; nastavio je u sezoni 2019./20. s Interom (6 utakmica), a sada se upisao u strijelce i za Romu.

Komentari

Povezano