Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Zanimljivosti

Rudeš među najgorim momčadima Europe

Jesen Rudeša nije ušla u povijest kao najlošija koju je jedan prvoligaš odradio u hrvatskom prvenstvu. Taj crni rekord i dalje drži – Rudeš. 2018. su Ivan MatićMarko Lozo i Darko Jozinović prvih 18 kola okončali s tek tri osvojena boda. Bio je to učinak od 5,6 posto osvojenih bodova. 

Iz te sezone datira i najduži niz bez pobjede od početka sezone u HNL-u. Tomislav Ivković je s klubom sa zapada Zagreba prvu ostvario tek u 24. kolu, kada je njegov Rudeš svladao zaprešićki Inter. Aktualni Rudeš je na 19 i taj će rekord od 23 startne utakmice bez pobjede srušiti ako ne svlada nikoga u nizu okršaja u kojima će zaigrati s Osijekom Slaven Belupom, Varaždinom, Hajdukom i Istrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudeš nije najlošija europska momčad protekle jeseni, ali nije ni daleko od te neslavne titule. Na dnu je Pennarossa iz San Marina, koja je u 13 kola osvojila jedan bod, potom slijedi Lions Gibraltar, koji također na kontu ima samo bod, a lošiji od Rudešana su i moldavski Spartanii, andorski Atletic America i jedan klub iz nešto uglednije lige, Austria Lustenau, koja s dna austrijske Bundeslige iz žablje perspektive gleda ostatak prvoligaškog društva s tek tri osvojena boda u 17 kola.

Nijedna prvoligaška družina u UEFA-inim najvišim ligama koje se igraju ritmom jesen-proljeće, nije do sada u prosjeku postigla manje pogodaka od Rudeša. Protiv Osijeka u 2. kolu Rudeš je zabio čak tri gola pa u trećem dva pogotka u Koprivnici. Potom je pauza trajala do 9. kola, u 10. je Rudeš zabio i Rijeci i nakon toga Rudeš nije zabio nijedan ligaški gol u zadnjih devet utakmica, već 810 minuta.

Komentari

Povezano