Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Španjolska krila su sinoć oborila nekoliko rekorda Europskog prvenstva

Španjolska je jučer gubila protiv Gruzije 1:0, ali su na kraju ostvarili preokret i slavili 4:1 što je najveća pobjeda momčadi koja je prva primila pogodak na susretu u povijesti Europskog prvenstva.

Kod Španjolske su sjajnu utakmicu još jednom imala krila. Lamine Yamal je oborio dva rekorda na jučerašnjoj utakmici. Sinoć je upisao asistenciju koja mu je druga na ovom prvenstvu. Prvu asistenciju je imao protiv Hrvatske, a time je postao najmlađi igrač u povijesti Eura koji je upisao asistenciju na dvije različite utakmice. Također je jedini tinejdžer uz Cristiana Ronalda koji je ostvario ovakav uspjeh 2004. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga je Yamal jučer kreirao šest prilika čime je izjednačio rekord Cesca Fàbregasa u kategoriji igrača mlađih od 21 godinu koji su kreirali najviše prilika u nokaut fazi Europskog prvenstva. Fàbregas je također kreirao šest prilika protiv Rusije 2008. godine.

Osim Yamala, u povijesne knjige se upisao i Nico Williams. Mladi Španjolac je upisao pogodak, asistenciju te nije promašio niti jedno dodavanje (46/46 točnih dodavanja) čime je postao prvi igrač u povijesti Europskog prvenstva kojem je to pošlo “za nogom”.

Komentari

Povezano