Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Zanimljivosti

Španjolska reprezentacija mogla bi biti kažnjena zbog Lamine Yamala

Španjolska nogometna reprezentacija do sada je na turniru upisala dvije pobjede te su gledateljima pružili zaista impresivne predstave. U toj momčadi, među najistaknutijim je igračima svakako i mlada Barcelonina zvijezda Lamine Yamal. Posebno je inspiriran bio protiv reprezentacije Italije, tako da njegov račun stižu brojne pohvale. No, mlada superzvijezda mogla bi imati problema s Njemačkim zakonom zbog svojih godina.

Yamal ima 16 godina, a njemački zakon ne dozvoljava rad osobama mlađim od 18 godina nakon 23 sata. Ne samo da to uključuje njihov nastup na sportskom borilištu, već i sve procese nakon nastupa, poput tuširanja u svlačionici, medijskih nastupa ili regeneracijskih treninga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da utakmice u večernjem terminu započinju u 21 sat, pridržavanje spomenutog zakona te izbjegavanje kršenja praktički je nemoguće. U tom terminu reprezentacija Španjolske igrala je protiv Italije, a također će isto sutra i ponoviti protiv Albanije. U nokaut fazi turnira mogući su i produžeci, tako da sama utakmica sigurno ne bi završila prije 23:30.

Doduše, Yamal i Španjolski nogometni savez ne trebaju se bojati nekih kazni ili ostalih sankcija njemačkog pravosuđa. Ovo kršenje zakona neće imati sportske posljedice, a vrlo vjerojatno neće biti niti novčane kazne koja u ovom slučaju iznosi 30 tisuća eura.

Komentari

Povezano