Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Zanimljivosti

Sve je spremno za rušenje rekordnog broja gledatelja na jednoj rukometnoj utakmici

EHF Euro 2024 počinje 10. siječnja utakmicama Francuske i Sjeverne Makedonije od 18h te Njemačke i Švicarske od 20:45h, a oči svjetske rukometne javnosti uperene su u Düsseldorf i njegovu Merkur-Spiel Arenu, inače nogometni stadion na kojem igra Fortuna Düsseldorf.

Zanimljivo, Nijemci su za domaćinstvo turnira odabrali 6 stadiona, a uz Düsseldorf tu će biti i Köln, Berlin, Hamburg, Mannheim i München, no Düsseldorf će ugostiti samo prvi dan natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog: organizatori su naumili srušiti dosadašnji rekord broja gledatelja koji je postavljen također u Njemačkoj, 6. rujna 2014. godine u ligaškom meču između HSV-a i Rhein-Neckar Löwena odigranom na Commerzbank Areni u Frankfurtu, nogometnom stadionu Eintrachta, pred 41.189 gledatelja.

S obzirom da je kapacitet stadiona u Düsseldorfu 54.600 gledatelja, očekuje se da bi do toga moglo doći i bez da se rasproda sav kapacitet.

Pored Düsseldorfa u kojem će se odigrati prve dvije utakmice, ostali će gradovi ugostiti nekoliko utakmica grupne faze. Susreti druge faze će se igrati u Kölnu i Hamburgu, a polufinala, utakmica za treće mjesto u Kölnu, inače domu VfL Gummersbacha.

Utakmice hrvatske skupine B igraju se u Mannheimu.

Komentari

Povezano