Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Zanimljivosti

Talijani ostali bez domaćinstva tri sporta na ZOI

Na 141. sjednici Međunarodnog olimpijskog odbora u Mumbaiju je potvrđeno da će se sportovi na sanjkama, na Zimskim olimpijskim igrama 2026. godine, održati izvan zemlje domaćina Italije nakon što je odbačen prijedlog preuređenja planiranog mjesta u Cortini d’Ampezzo.

Za one bolje upućene u stanje, ova vijest ne dolazi kao iznenađenje nakon što su planovi za izgradnju nove staze za bob, skeleton i sanjkanje na mjestu srušene staze Eugenio Monti u zastoju jer se nijedna tvrtka nije javila na natječaj. Tako će po prvi put u povijesti Zimskih olimpijskih igara natjecanje u nekom od sportova biti održano van zemlje domaćina Igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijski grad Innsbruck je već ponudio korištenje njihove staze u Iglsu, a prema prvim informacijama, u opticaju je i švicarski St. Moritz.

“Već radimo na istraživanju svih mogućih rješenja i alternativa zajedno s MOO-om i međunarodnim federacijama, prije nego što izbor podnesemo našem Odboru na konačno odobrenje, rekao je predsjednik organizacije ZOI u Milanu i Cortini, Giovanni Malagò.

S druge strane, ovakav scenarij smo već vidjeli na Ljetnim olimpijskim igrama. Prvi put se ovako nešto dogodilo tijekom Olimpijskih igara 1920. godine u Antwerpenu kada su, zbog spora oko staze, završni plovovi jedrenja premješteni iz Oostendea u Amsterdam u Nizozemskoj, dok su se tijekom Olimpijskih igara 1956. godine, održanih u Melbourneu, konjička natjecanja održala u Stockholmu zbog zakona o karanteni u Australiji.

Komentari

Povezano