Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Danas ćemo po treći put ove sezone gledati istu utakmicu u LP: Evo kada se to posljednji put dogodilo

Večeras od 21 sat će na Signal Iduna Parku svoju prvu utakmicu polufinalna Lige prvaka odigrati Borussia Dortmund i PSG. Gosti iz Francuske su favoriti u ovom susretu, ali Borussia se nada da u ovom dvomeču može izboriti svoje prvo finale Lige prvaka nakon 11 godina.

Zanimljivo je da je ovo treći međusobni susret ova dva kluba ove sezone u Ligi prvaka. Oba kluba su bili u skupini F gdje je Borussia bila prva, a PSG drugi. Međutim, PSG je na svom terenu upisao 2:0 pobjedu dok je u gostima završilo 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prava rijetkost je da u jednoj sezoni Lige prvaka vidimo da dva kluba igraju jedan protiv drugog više od dva puta. Posljednji put se to dogodilo u sezoni 2014./2015. te je tada jedan od klubova isto bio PSG. Parižani su tada igrali u skupini F protiv Barcelone te su ponovno igrali u četvrtfinalu. Barcelona je tada upisala tri pobjede, a PSG je slavio samo u skupini rezultatom 3:2.

Zanimljivo je da je i Borussija imala ovakvu situaciju prije. U sezoni 2012./2013. su igrali četiri puta protiv Real Madrida. Borussia je u grupnoj fazi upisala pobjedu i remi, a u finale su prošli s ukupnih 4:3 gdje su u prvoj utakmici polufinala slavili 4:1 na račun četiri pogotka Roberta Lewandovskog.

Komentari

Povezano