Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Zanimljivosti

Zašto je City jedini klub koji ne nosi logo natjecanja u FA kupu?

Susreti treće runde engleskog FA Kupa donijeli su pregršt zabave, ali i nekoliko zanimljivih priča. Jedna od tih tiče se dresova prvoligaških klubova.

Manchester City njeguje sponzorstvo s Etihadom još od 2009. godine te im stadion nosi ime avionske korporacije. Glavni sponzor FA kupa je Emirates i sve momčadi na rukavu dresa nose logotip kupa, gdje je jasno naznačen i Emirates.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, s obzirom na to da su Etihad i Emirates direktni rivali, Cityju je dopuštena iznimka nenošenja navedene oznake te su jedinstven primjer po tom pitanju. To prakticiraju još otkad su aviokompanija i najstarije nogometno natjecanje na svijetu dogovorili suradnju i isto su zatražili ove sezone.

Drugi zanimljiv slučaj tiče se dvoboja Arsenala i Liverpoola. Nije prvi put da londonski klub pokušava podići svijest o brojnim napadima nožem koji se događaju u gradu, pa su tako i ovaj put nosili u potpunosti bijeli dres i eliminirali crvenu – boju krvi.

Liverpool je imao opciju nositi svoj prvi dres, no odbili su, odlučivši podržati kampanju i na jednu utakmicu zanemariti crvenu boju kako bi se obratila pažnja na gorući problem koji se već nekoliko godina odvija u Engleskoj.

Komentari

Povezano