Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Komentar

Neozbiljni Bayern je prejak za Manchester United

Sinoć su se u najatraktivnijoj utakmici prvog kola grupne faze Lige prvaka na Allianz Areni sastali Bayern i Manchester United. U jednoj čudnoj utakmici sa sedam golova na kraju je Bayern slavio s 4:3. Rezultat je to koji uvelika laska gostima iz Manchestera.

Uoči susreta Bayern je okarakteriziran kao veliki favorit. Brighton je za vikend pokazao sve mane ovog Manchester Uniteda te se očekivalo da isto napravi i Bayern. Kada bi netko tko nije gledao utakmicu vidio samo rezultat, pomislio bi kako smo na Allianz Areni gledali jedan odličan i uzbudljiv susret koji je bio napet do samog kraja. No, realnost je bila nešto sasvim drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je dobrim dijelom utakmice izgledao onako kako izgleda u Bundesligi protiv slabijih ekipa. Lakoćom su dolazili do suparničkog kaznenog prostora i upućivali udarce. U jednom dijelu drugog poluvremena izgledalo je kako Bayern, ako želi i treba, može zabiti i šest golova.

Zorno su to prikazale situacije nakon golova Manchester Uniteda za 2:1 i 3:2. Bayern je u oba ta slučaja odmah ubacio u razinu više i brzo ponovno odvukao susret u mirnije vode. Time su samo dodatno pojačali dojam o tome kako je ova utakmica za njih samo puko odrađivanje posla.

U tome im je pomogla postavka Erika ten Haga s Christianom Eriksenom i Casemirom na šesticama. To je omogućilo Bayernu dominaciju u posjedu i utakmicu kakvu su htjeli. Doduše, pogled na klupu Uniteda osakaćenu ozljedama, teško je pronaći puno drugih opcija za koje se ten Hag mogao odlučiti.

Eriksen je bio jedan od najgorih pojedinaca na terenu što potvrđuje i njegova 5,6 ocjena na Sofascoreu. Uz to, glavni je krivac za treći gol Bayerna koji je prelomio susret nakon što je Rasmus Højlund vratio nadu gostima početkom drugog poluvremena.

Dok se kazneni udarac koji je skrivio može okarakterizirazi kao nesreća, jer Dayot Upamecano ga je ipak iz neposredne blizine pogodio u ruku, ono što je prethodilo istom ne može. Eriksen je olako izgubio loptu u situaciji koja je obećavala za United. Igrači Bayerna su se nakon toga sjurili u kontru iz čega se izrodio korner, a naposlijetku i kazneni udarac za treći gol. Bila je to samo jedna od brojnih takvih situacija kroz susret

Vratimo se na prvo poluvrijeme gdje je United djelovao solidno sve do primljenog gola. Kim Min-jae se mučio sa za njega nekarakterističnom pozicijom lijevog stopera i Bayern je teško dolazio do gola. Tu potkrepljuje i podatak kako je prvi udarac upućen tek u 20. minuti.

United je uz dobru obrambenu igru u tom trenutku imao i najbolju priliku na susretu. Već opjevani Eriksen se u četvrtoj minuti našao u sjajnoj poziciji, ali je njegov pokušaj obranio Sven Ullrecih. Ipak, sve što je bilo dobro u prvih pola sata palo je u vodu u 28. minuti.

Tada je Andre Onana loše reagirao nakon udarca Leroyja Sanea s ruba kaznenog prostora i tako bacio svoju momčad u ponor. Treba pohvaliti i odličnu hold up igru Harryja Kanea koji je odigrao dupli pas sa Saneom uoči pogotka.

Upravo nakon tog pogotka United se raspao i Bayern je apsolutno dominirao. Jamal Musiala je prolazio kako je htio i još jednom pokazao svoj ogromni potencijal. Imao je 5/5 uspješnih driblinga, tri ključna dodavanja, dvije kreirane velike prilike te sjajnu asistenciju za Sergea Gnabryja. Uz to je imao i 95% točnih dodavanja i 6/9 dobijenih duela. Sve u svemu još jedna njegova sjajna partija Musiale.

Posebno je do izražaja došao u drugom dijelu kada se igra Uniteda raspala. Na neku drugu večer Musiala bi imao još koju asistenciju te bi Bayern uvjerljivije dobio Manchester United. Nakon gola za 3:1 imali su nekoliko dobrih situacija za riješiti susret. Ipak, Onana se dobrim obranama iskupio za olako primljeni prvi gol.

Mogao je Bayern biti kažnjen za opušteni pristup u drugom dijelu kada je Casemiro u 88. minuti zabio za 3:2. No, tada su još jednom pokazali kako su puno kvalitetnija momčad i brzo je talentirani Mathys Tel odveo susret na dva razlike.

Do kraja je Casemiro još jednim pogotkom zamaskirao činjenicu koliko je Bayern bio bolji od Manchester Uniteda. Ni u jednom trenutku, United nije izgledao kao momčad koja može zaprijetiti Bayernu što je veći poraz od rezultata 4:3.

Manchester United je došao do toga da su momčad koju Bayern rutinski pobjeđuje. Treba priznati kako United ima dosta problema s ozljedama, ali to ne opravdava ten Haga za manjak bilo kakvog stila igre. Činjenica da je Diogo Dalot u drugom dijelu valjda prvi put u karijeri s desnog beka ulazio u sredinu, dovoljno govori o tome koliko se u Unitedu planira unaprijed.

Pri rezultatu 3:1 za Bayern je s klupe ušao Kingsley Coman, dok je nekoliko minuta kasnije za Manchester United ušao Scott McTominay. Uz dužno poštovanje liku i djelu Škota koji je trenutno najbolji strijelac kvalifikacija za Europsko prvenstvo, ta situacija jako dobro prikazuje gdje su trenutno ove dvije ekipe.

Drugo mjesto u ovoj grupi ne bi smjelo doći u pitanje za United jer su, uz sve probleme, sigurno puno kvalitetnija ekipa od Galatasarayja i Kopenhagena. Bayern je pak, ovom pobjedom pokazao svima i ponajprije sebi kako su uvjerljivo najbolja ekipa u grupi.

Komentari

Povezano