Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dana White potvrdio tri borbe za UFC titulu početkom 2024.

Predsjednik UFC-a, Dana White, prije samo par minuta se obratio MMA fanovima putem društvenih mreža. U svom kratkom izlaganju je najavio tri spektakularne borbe za titulu koje će se dogoditi početkom sljedeće, 2024. godine.

Tako nas u siječnju očekuje borba za naslov u srednjoj kategoriji između prvaka Seana Stricklanda koji će prvu obranu naslova imati protiv Južnoafrikanca Dricusa Du Plessisa, drugog izazivača prema UFC-ovoj ljestvici, odmah iza bivšeg prvaka Israela Adesanye kojeg je Strickland neočekivano svladao u njihovoj borbi održanoj u rujnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Du Plessis u ovu borbu ulazi s nizom od osam uzastopnih pobjeda, a zanimljivo je da mu je posljednji poraz u karijeri nanio hrvatski borac Roberto Soldić koji ga je u listopadu 2018. godine svladao u borbi za KSW-ov naslov u velter kategoriji.

Nakon toga nas u veljači očekuje borba za titulu u perolakoj kategoriji. Australac Alexander Volkanovski će ju braniti protiv petog izazivača po ljestvici, Gruzijca Ilie Topurije. Topuria je još uvijek neporažen u svojoj profesionalnoj karijeri (14-0), dok je Volkanovski neporažen u UFC-u u perolakoj kategoriji, a jedina dva poraza mu je nanio Islam Makhachev u borbama za naslov lake kategorije.

I za kraj, potvrđeno je da ćemo u ožujku gledati borbu za naslov bantam kategorije između Seana O’Malleya te Marlona Vere. O’Malleyu je ovo, kao i Stricklandu, prva obrana naslova, a njih dvojica su se već međusobno borili. U kolovozu 2020. godine, Vera je slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi što je ujedno i jedini O’Malleyev poraz u karijeri.

Komentari

Povezano