Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

FNC 13: “Croata” Barrio gušenjem u drugoj rundi svladao Vasu Bakočevića

Sinoć je u Beogradu održana FNC 13 priredba u kojoj su sve oči bile uprte na borbu godine na regionalnoj sceni. U oktagonu su se susreli Crnogorac Vaso Bakočević i Argentinac s Hrvatskom putovnicom Francisco „Croata“ Barrio. Ovo je druga borba između ova dva borca (prva je bila 2021. godine); u prvoj je slavio Barrio nakon što je na samom početku meča Vaso doživio ozljedu noge.

U prvoj rundi je Croata bio taj koji je nametnuo svoj plan borbe. Pritisnuo je Bakočevića uz žicu gdje ga je koljenima udarao u klinču te pokušao srušiti, ali Vaso je većinom uspio obraniti pokušaje protivnika da borbu odvede u parter. Vaso se nesportski ponašao kroz cijelu borbu te je u prvoj rundi koljenom u međunožje pogodio Croatu za što je dobio opomenu od suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku druge runde Vaso desnim direktom odlično pogađa Croatu te ga baca u knockdown, ali Crnogorac nije nastavio s pritiskom te je pustio Franciscu da se pridigne i sabere. Nakon toga Croata ponovno pritišće Vasu uz žicu koji ga onda počinje udarati glavom zbog čega mu sudac oduzima bod.

Nakon toga Croata uspijeva srušiti Bakočevića, uzima mu leđa te ga dovršava gušenjem za pobjedu Francisca u drugoj rundi i vjerojatni kraj ovog rivalstva iz kojeg je Croata izašao kao pobjednik. Croati je ovo peta pobjeda u isto toliko nastupa u FNC-u te je dokazao da je ponajbolji borac u kompletnoj organizaciji. Barrio je nakon meča dobio smeđi BJJ pojas od strane svog trenera Stipe Todorića.

U glavnoj borbi večeri, Nikola Joksović je obranio svoj pojas u welter kategoriji svladavši Savu Lazića. Borba je isto završila kao i ona između Croate i Vase; Joksović je u drugoj rundi slavio gušenjem.

Komentari

Povezano