Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kenijski maratonac suspendiran na deset godina

Kenijski maratonac Titus Ekiru suspendiran je na deset godina zbog pozitivnog nalaza na dopinškom pregledu te korištenja lažne medicinske dokumentacije. Objava je to Jedinica za integritet atletike (AIU).

Šesti najbrži maratonac svih vremena dvaput je bio pozitivan na zabranjene tvari tijekom 2021. godine. Prvo je u svibnju bio pozitivan na triamcinolon acetonid nakon pobjede na maratonu u Milanu, ali nije odmah optužen nakon što je tvrdio da je pozitivan test rezultat legitimnog medicinskog tretmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekiru je prije toga u dva navrata od jednog kenijskog liječnika primio injekcije triamcinolon acetonida tijekom nedokumentiranih posjeta bolnici. Svjetska antidopinška agencija zabranila je triamcinolon još 2014. jer pomaže sportašima da izgube težinu bez značajnog gubitka snage.

Slučaj je ponovno otvoren prošle godine nakon čega je privremeno suspendiran. U srpnju, suočen s značajnim dokazima protiv njega, Ekiru je odustao od žalbe. AIU je okončao svoj disciplinski postupak i u ponedjeljak donio odluku o kazni.

Komentari

Povezano