Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kiptum oborio svjetski rekord u maratonu

Kenijski atletičar Kelvin Kiptum pobjednik je maratona u Chicagu s najboljim rezultatom svih vremena, 2:00.35. Kiptum je na ulicama Chicaga oborio svjetski rekord u maratonu svog sunarodnjaka Eliuda Kipchogea za više od 30 sekundi.

Kiptum je svoj potencijal prvi put pokazao prošle godine u Valenciji, gdje je postao treći najbrži trkač na 42.195 km s vremenom 2:01:53. Ove je godine u Londonu trčao 2:01:25, što je bilo samo 16 sekundi sporije od svjetskog rekorda njegovog sunarodnjaka Eliuda Kipchogea, koji se godinama smatra najboljim maratoncem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, ovo je prvi svjetski rekord u maratonu koji nije postavljen u Berlinu u posljednju 21 godinu. Drugo mjesto zauzeo je njegov sunarodnjak Benson Kipruto sa zaostatkom od 3:27 minuta, a treći je bio Belgijanac Bashir Abdi kojem je trebalo pola minute više.

U ženskoj disciplini pobijedila je Nizozemka Sifan Hassan koja je postavila drugo najbrže vrijeme u povijesti s vremenom 2:13:44. Prije dva tjedna brža je bila Etiopljanka Tigst Assefa, koja je bila brža gotovo dvije minute (2:11:53).

Komentari

Povezano