Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Polovičan uspjeh Sarajlija, rekordna serija jedanaesteraca Gzire

Četvrtak nam je donio čak 30 uzvratnih utakmica prvog pretkola Konferencijske lige. Sarajlije su imale polovičan uspjeh, kao i Crnogorci te Makedonci, dok je priča dana stari znanac Gzira koja je prošla dalje nakon čak 28 jedanaesteraca.

No, krenimo redom. Željezničar je u prvoj utakmici protiv Dinama iz Minska nakon zaostatka od 2:0 uspio odigrati 2:2 i s tim rezultatom otputovati u Baku gdje bjeloruski Dinamo igra svoje domaće utakmice. Željo je dovršio, ono što je započeo i pobjedom od 2:1 prošao u 2. pretkolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred sam kraj poluvremena Željezničar dolazi u vodstvo autogolom Alexandra Sachivka. Pavel Sedko u 64. minuti iz kaznenog udarca vraća stvari na početak, ali u 78. minuti Sulejman Krpić donosi veliku pobjedu Željezničaru. Zanimljivo, u idućem pretkolu će također putovati u Baku gdje im je protivnik Neftçi.

Drugi klub iz Sarajeva nije bio uspješan. Nakon 2:2 u prvoj utakmici u Gruziji, Sarajevo je u uzvratu odigralo 1:1 s Torpedom iz Kutaisija. Nakon izvođenja jedanaesteraca bolji su bili gosti iz Gruzije koji su tako prošli u 2. pretkolo.

Krenulo je odlično za Sarajevo koje je povelo u 12. minuti golom Almedina Ziljkića. Kada se činilo da je Sarajevo osiguralo prolaz ukazao se Merab Gigauri koji u 91. minuti odvodi utakmicu u produžetak, a kasnije se ispostavilo i u lutriju jedanaesteraca.

Za razliku od Zrinjskog prije dva dana, Sarajevo nije bilo uspješno i na prvoj prepreci završavaju svoj europski put. Svi izvođači Torpeda su bili sigurni, dok su za Sarajevo promašivali Ivan Ikić i Amar Beganović.

Crnogorski predstavnici su također bili polovičnog uspjeha. Sutjeska je remijem protiv Cosmosa u San Marinu obranila prednost od 1:0 iz prvog susreta. Drugi crnogorski predstavnik je nakon iznenađujućeg remija u prvoj utakmici teško poražen u uzvratu u Podgorici. Armenski Alashkert je slavio s čak 6:1.

Sličan scenarij dogodio se i makedonskim predstavnicima. Prošlogodišnji prvak i Dinamov protivnik Shkupi s 0:0 je potvrdio 5:0 pobjedu iz prve utakmice s litavskim Hegelamannom. No, u drugoj utakmici makedonskih predstavnika se dogodila jedna od najvećih senzacija dana.

Naime, trećeplasirana iz prošle sezone Shkendija ispala je od Haverfordwesta s Walesa. Haverfordwest je nakon poraza 1:0 u Makedoniji istim rezultatom slavio kod kuće pa se o prolasku odlučivalo udarcima s bijele točke. Tamo su uspješniji bili Velšani koji su tako ostvarili povijesni uspjeh.

Kada pričamo o jedanaestercima onda je priča dana nama dobro poznata Gzira. Oni su nakon lude serije koja je srušila sve rekorde izbacili sjevernoirskog predstavnika Glentoran.

Nakon 120. minuta bilo je 1:1, a s obzirom da je u prvoj utakmici bilo 2:2 uslijedili su jedanaesterci. U ludom raspletu događaja zabijeno je čak 27 penala u nizu. Onda se kao tragičar ispostavio 17-godišnji Leon Boyd koji promašuje svoj drugi jedanaesterac i šalje Gziru u drugo pretkolo.

Komentari

Povezano