Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Povijesna večer bivšeg košarkaša Cedevite u Euroligi

Košarkaši Baskonije su večeras u okviru 26. kola Eurolige opravdali status favorita te su s 94:80 svladali Asvel čime su nastavili borbu za izravan ulazak u doigravanje. Na putu do slavlja ih je predvodio spektakularni bek.

Kada spominjemo Baskoniju i njihovog beka, većina košarkaških fanatika bi pomislila na Markusa Howarda, međutim večeras je u Vitoriji briljirao Cody Miller-McIntyre. Bivši košarkaš Cedevita Olimpije i Partizana je postavio novi rekord Eurolige s 20 podijeljenih asistencija, dok je pritom postao tek treći košarkaš u povijesti natjecanja koji je upisao triple double jer je susret, uz spomenutih 20 asistencija, okončao s po 11 poena i 11 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije Amerikanca, triple double učinke u Euroligi su ostvarili hrvatski košarkaš Nikola Vujčić (dva puta) te grčki razigravač Nick Calathes, dok je rekord po broju asistencija u jednoj utakmici držao Argentinac Facundo Campazzo s 19.

Miller-McIntyre je prije samo 10 dana podijelio 15 asistencija protiv Bayerna, dok je blizu triple double učinka bio protiv Virtusa sredinom prosinca kada je imao učinak od 10 poena, 13 asistencija i osam skokova.

Komentari

Povezano