Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šarić briljirao u pobjedi Golden Statea

S 18 poena hrvatski košarkaš Dario Šarić bio je treći strijelac Golden Statea koji je pred svojim navijačima pobijedio Houston 121:116. Golden State je vodio cijelu utakmicu i na kraju došli do sigurne pobjede.

Šarić je odigrao jednu od najboljih utakmica u dresu svog novog kluba nakon što je ušao s klupe i na parketu proveo 26 minuta. Ubacio je 18 poena uz ukupni šut 5 od 10. Za tricu je gađao 3 od 7, a s linije slobodnih bacanja 5 od 6. Uz to je ostvario pet skokova, dvije asistencije te po jednu blokadu, osvojenu i izgubljenu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedu su upisali i Los Angeles Clippersi koji su u gostima bez problema svladali San Antonio 124:99. Hrvatski centar Ivica Zubac za klub iz Los Angelesa odigrao je 22 minute te je ubacio osam poena uz 11 ostvarenih skokova.

Dvije minute prije kraja košarkaši Bostona su vodili kod Charlotte 108:99, ali su prosuli prednost te upisali poraz nakon produžetka. Boston je vodio cijelu utakmicu, ali im to na kraju nije bilo dovoljno za pobjedu kod jedne od najslabijih momčadi lige.

Produžetak je domaćinu omogućio LaMelo Ball košem sedam sekundi prije kraja, a upravo je taj igrač bio prvi strijelac pobjedničkog sastava s 36 poena. Tome je dodao devet skokova i osam asistencija. Bostonu nije pomogla ni odlična partija Jaysona Tatuma koji je kraj dvoboja dočekao s 45 koševa. Iz igre je Tatum gađao 15-28, za tri poena 7-15, a imao je i 13 skokova te šest asistencija.

Denver je teškom mukom slavio na gostovanju kod slabašnog Detroita 107:103. Za aktualne prvake stvari su se pogoršale kada je Nikola Jokić zbog dvije tehničke pogreške isključen malo prije kraja prvog poluvremena. Prije toga je u istom scenariju isključen i trener Denvera Michael Malone.

U izostanku Jokića, Denver su do desete pobjede u sezoni vodili Reggie Jackson s 21 i Caldwell-Pope s 20 poena. Detroit je i dalje bez ozlijeđenog hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića, a prvo ime domaćina bio je Cade Cunningham s 27 koševa i devet asistencija.

Najbolja momčad na Zapadu je i dalje Minnesota koja je ovaj put svladala New York 117:100 na domaćem parketu. Ključna je bila treća četvrtina koju je Minnesota dobila s 35-19. Anthony Edwards još je jednom bio prvi igrač Minnesote s 23 poena, 10 skokova i pet asistencija, a vrlo dobru pratnju imao je u Karl-Anthony Townsu koji je ubacio 20 poena.

Zanimljivo je bilo na susretu Washingtona i Milwaukeeja gdje su gosti pobijedili 142:129. Milwaukee je bio raspoložen te su u svakoj četvrtini ubacili 30 i više poena. Najviše Giannis Antetokounmpo čak 42 poena, s tim da je promašio samo tri šuta iz igre (20-23). Tome je dodao 13 skokova i osam asistencija. Čak 58 posto šuta iz igre imala je momčad Milwaukeeja na ovom gostovanju.

Komentari

Povezano