Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

UFC 294: Makhachev brutalnim high kickom nokautirao Volkanovskog, Chimaev svladao Usmana

U glavnoj borbi večeri UFC-a 294 Islam Makhachev je po drugi put branio pojas lake kategorije i to protiv istog borca, Alexandra Volkanovskog. U veljači ove godine odradili su prvu borbu, a tada je dagestanski borac slavio odlukom sudaca. Sada je prvotno trebao braniti pojas protiv Charlesa Oliveire koji je morao otkazati svoj nastup zbog ozljede, a na njegovo mjesto je uskočio Volkanovski.

Makhachev je na početku borbe uputio par udaraca nogama, a onda se nakon minute borbe uputio u rušenje. Završili su u klinču, a Volkanovski je uspio okrenuti Makhacheva te zadao nekoliko dobrih udaraca lijevom rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Dagestanac je uputio nekoliko nezgodnih koljena u glavu Australca te su se odvojili jedan od drugoga. Borba se nastavila na nogama, a onda je Makhachev brutalnim high kickom poslao Volkanovskog na pod te završio meč tehničkim nokautom.

Uz glavnu borbu večeri meč koji je definitivno privlačio najviše pažnje bio je onaj između Kamarua Usmana i Khamzata Chimaeva. Već nakon prve minute Chimaev je borbu odveo u parter i došao u dominantnu poziciju s leđa Usmanu. Bila je to nezahvalna pozicija za Nigerijca, a Chimaev je povremeno upućivao udarce iz gornje pozicije.

Nije napravio konkretniju štetu tijekom prvih par minuta, a nakon otprilike tri minute borbe Usman se pridigao na noge i bacio na tlo te tako pokušao skinuti protivnika sa svojih leđa. Chimaev je i dalje sjajno kontrolirao Usmana, u nekoliko navrata pokušao je zaključati gušenje, ali Usman se vrlo dobro branio od takvih napada.

Gledali smo vrlo pasivnu prvu polovicu druge runde, Chimaev je izgledao kao da se donekle potrošio u prvoj rundi, dok Usman nije uspijevao pronaći osjećaj za distancu. Nešto više od minutu prije kraja runde Usman je sjajno povezao nekoliko udaraca, Chimaev je ipak vrlo brzo ponovno stigao do rušenja, no Nigerijac je neutralizirao sve njegove pokušaje do kraja runde.

Početkom treće runde Chimaev je ponovno tražio rušenje. Bio je to neuspješan pokušaj s prevelike distance, a Usman je to lako eskivirao. Nakon što je prošlo nešto više od minute borbe u trećoj rundi, meč se napokon rasplamsao. Vidjeli smo nekoliko otvorenih razmjena u kojima su oba borca pogodila nekoliko udaraca, a Usman je obranio par pokušaja rušenja i sjajno pogađao boksačkim kombinacijama.

Ipak, sredinom treće runde Nigerijac je napravio veliku grešku. Nakon lošeg pokušaja rušenja Chimaeva, Usman je tražio priliku za uputiti udarac umjesto da se maknuo što dalje od te situacije. Chimaev je to iskoristio, srušio ga i zauzeo gornju poziciju u polugardu. 30 sekundi prije kraja borba se vratila na noge, Usman je morao krenuti na sve ili ništa, a meč je završio serijom promašenih udaraca s obje strane.

Na kraju, Chimaev je došao do pobjede većinskom odlukom sudaca (29-27, 29-27, 28-28). Bez obzira na to, nije ovo bio posebno impresivan nastup s njegove strane, 36-godišnji Usman uskočio je kao zamjena deset dana prije borbe te poprilično namučio neporaženog Chimaeva. Zanimljivo, Dana White je prije borbe najavio kako će pobjednik izboriti napad na titulu srednje kategorije koja je u vlasništvu Seana Stricklanda.

Meč između Johnnyja Walkera i Magomeda Ankalaeva poprilično nas je razočarao, a na kraju je proglašen “no contestom” u prvoj rundi nakon što je Ankalaev uputio ilegalno koljeno u glavu Brazilca. Ostale dvije borbe s glavnog dijela priredbe nisu donijela prevelika iznenađenja pa su tako Ikram Aliskerov i Said Nurmagomedov upisali pobjede u prvim rundama nokautom odnosno giljotinom.

Komentari

Povezano