Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

UFC 295: Alex Pereira novi prvak poluteške kategorije, Aspinall privremeni prvak u teškoj

Sinoć je u Madison Square Gardenu održana UFC 295 priredba koju su trebali predvoditi Jon Jones i Stipe Miočić, ali meč je otkazan zbog ozljede Jonesa pa su se za privremenu titulu u teškoj kategoriji borili drugi izazivač Sergej Pavlovič iz Rusije te Englez Tom Aspinall koji je četvrti izazivač kategorije.

Prije borbe se očekivalo ukoliko dođe do prekida u prvoj rundi, Pavlovič će izaći kao pobjednik. Međutim, Aspinall je malo više od minutu nakon početka borbe dva puta u kratkom nizu fantastično pogodio 1-2 kombinaciju i nokautirao Rusa i osvojio titulu privremenog prvaka UFC teške kategorije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ozljede Jonesa je u glavnu borbu večeri promoviran okršaj između Jiri Prochazka i Alexa Pereire za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji (do 93 kilograma). Jiri je bivši prvak u ovoj kategoriji, ali odlučio je predati titulu nakon teške ozlijede ramena. S druge strane, Pereira je bivši prvak u srednjoj kategoriji (do 84 kilograma) te je nakon pobjede nad Janom Błachowiczem došao do prilike da postane prvak u poluteškoj kategoriji.

Prvu rundu je odlično otvorio Pereira koji je odlično pogodio nekoliko kickova u list koji su značajno ograničili kretanje Jirija. Čeh je u drugom dijelu runde uspio srušiti Pereiru, ali nije uspio ozbiljnije ozlijediti Brazilca.

U drugoj rundi je borba bila gotova nakon što je Alex uzdrmao Jirija krošeom. Jiri je instiktivno ušao u noge Pereiri kako bi ga srušio, ali Alex je nastavio udarati protivnika te je sudac prekinuo meč te je Pereira slavio nokautom u drugoj rundi. Ostaje dojam da je Marc Goddard uranio s prekidom borbe, ali to Pereiru neće puno zanimati koji je u 11. MMA borbi u karijeri već došao do svog drugog UFC pojasa.

Pereira je također nakon borbe prozvao Israela Adesanyu da 3. međusobnu borbu u MMA odrade za pojas prvaka u poluteškoj kategoriji. U ostalim borbama, Jessica Andrade je tehničkim nokautom u drugoj rundi svladala Mackenzie Dern dok je Benoit Saint-Denis u prvoj rundi nokautirao Matta Frevolu.

Komentari

Povezano