Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

U Areni Zagreb će se odigrati memorijalna utakmica u čast Dražena Petrovića

U listopadu bi Dražen Petrović napunio okruglih 60 godina, tada će negdje premijeru ugledati i igrani film o hrvatskom, ali i svjetskom sportskom velikanu, a još prije toga Zagreb će na jedan dan, 5. rujna, biti košarkaški centar svijeta. Još jednom zbog Dražena i ovoga puta zbog njegove ostavštine.

Naime, tog će se dana odigrati u zagrebačkoj Areni spektakularna utakmica u kojoj će Josip Sesar sučeliti reprezentaciju Hrvatske selekciji Eurolige koju će voditi Željko Obradović. Bit će to ludilo od košarke, ali neće to biti samo utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Petrović već dugo sprema jednu poslasticu za Dražena u Zagrebu, a Aco Petrović je na predstavljanju događanja rekao sljedeće:

Imamo već dvije godine ovu ideju, stigli smo i do NBA lige, jer je prvotna ideja bila da organiziramo utakmicu između Hrvatske i regionalnih NBA igrača. Tu se pojavio problem osiguranja, jer se radilo o svoti između 40 i 50 milijuna dolara. Tu smo se resetirali, pa pokucali na vrata HKS-a i FIBA-e. Upravo je FIBA dala indiciju da se utakmice igra 5. rujna, jer se finale OI igra 10. kolovoza, a 5. rujna će svi klubovi biti na dispoziciji pustiti svoje igrače na ovu utakmicu. Protivnika Hrvatske možemo nazvati selekcijom Eurolige, bit će u toj momčadi koju će voditi Željko Obradović svi najbolji igrači euroligaša, a kroz jedno mjesec dana ta će momčad dobiti i naziv generalnog sponzora.

Ulaznice za spektakl u Areni su već u prodaji, a pozivnice idu i za 16 regionalnih NBA igrača, 13 aktualnih, uljučujući Nikolu Jokića i Luku Dončića te tri koja su igrali do prije 5-6 godina, izjavio je Draženov brat Aleksandar Petrović.

Komentari

Povezano