Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo 58. klub na svijetu, Hajduk 94., Našice i Orijent najviše napredovali od hrvatskih klubova

Popularna statistička i analitička kuća Opta je danas objavila svoju listu trenutno najjačih nogometnih klubova na svijetu. Više od 13,500 klubova svijeta je uključeno u njihovu analizu gdje procjenjuju snagu nogometnih klubovima kroz razne analitičke parametre, a na vrhu te liste se nalazi Manchester City.

Odmah ispod Cityja je Bayern, dok top 5 zaključuju Real Madrid, Napoli i Barcelona. Što se tiče samih klubova na vrhu, zanimljivo je vidjeti i dalje Brighton među najjačima kao 19. klub svijeta, dok je mjesto iznad njih Newcastle, a mjesto ispod RB Salzburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada pogledamo gdje se nalaze hrvatski klubovi na listi, onda ćemo na 58. mjestu svijeta pronaći zagrebački Dinamo, dok je Hajduk na 94. mjestu. Dinamo je napredovao za jedno mjesto u odnosu na posljednji put kada je objavljena lista, dok je Hajduk napredovao za tri mjesta. Rijeka je treća na 212. mjestu, a Osijek četvrti na 243. Oba kluba bilježe pad na listi, Rijeka za 16 mjesta, a Osijek za 18.

Opta ovaj renking na svojoj stranici The Analyst mijenja svakog tjedna, a ono što je nama posebno upalo u oko je skok koji su napravili NAŠK Našice i HNK Orijent.

Našice su nakon dvije pobjede, protiv Omladinca Gornja Vrba i Vuteks Sloge u 3. NL – Istok, skočile za čak 339 mjesta pa su tako trenutno na 6097. mjestu svijeta u konkurenciji od više od 13,500 klubova. Orijent je pak u nizu od tri pobjede bez primljenog gola pri čemu su skočili na ovoj listi za 297 mjesta pa su sada 2476. klub svijeta. Našice i Orijent su tako u top 2% klubova koji su najviše napredovali u zadnjim tjednima.

Komentari

Povezano